Overslaan en naar de inhoud gaan
Oplevering Thuismakers Stompetoren

In Stompetoren hebben we samen met Van Hollant "Verzorgd Wonen, Vrij Leven", Bouwbedrijf J. Nat. & Zn. B.V. en TPAHG architecten weer een prachtig woonhuis voor ouderen met dementie gerealiseerd. De villa is volledig verduurzaamd, verbouwd en vernieuwd. Zonder daarbij haar oorspronkelijke karakter te verliezen. 

Woonhuis Stompetoren bijna klaar

Met nog maar anderhalve week te gaan, zijn we in Stompetoren bijna klaar met de herbestemming van Villa Wittenburg. Wonen bij September gaat in dit mooie huis aan de Noordervaart zorg bieden aan ouderen met dementie en andere geheugenproblemen. In het woonhuis komen 24 appartementen.

Thuismakers koopt karakteristieke kerk Boskoop

Deze week kochten wij de karakteristieke kerk aan de Zijde in Boskoop. Een in het oog springende, beeldbepalende kerk met een indrukwekkende geschiedenis. Ze werd in 1930 in gebruik genomen en is te herkennen aan de prominente dakruiter op de kruising.

Het gebouw ligt centraal gelegen en is goed bereikbaar. Thuismakers gaat deze mooie locatie ombouwen tot een fijn thuis voor ouderen met dementie. Een gebouw om trots op te mogen zijn.

Bekijk meer over dit project.

Aankoop Emmahof - herontwikkeling voor Orpea Nederland

Op 1 juni 2021 is de Emmahof te weten Emmastraat 33-37 te Amsterdam verkocht aan Thuismakers, onderdeel van Orpea Group.

De locatie Emmahof is gelegen in Amsterdam-Zuid en is een voormalig woonzorgcentrum geweest. Het oorspronkelijke bouwjaar van de drie herenhuizen is 1918.

Thuismakers gaat het pand herontwikkelen tot een van de zorgconcepten van Orpea.

Kruiskerk Heerenveen krijgt nieuwe bestemming

De Kruiskerk in Heerenveen krijgt een nieuwe bestemming.

Feestelijke start bouw Wonen bij September Ede

Vorige week is officieel het startsein gegeven voor de bouw van het woonhuis van September in Ede. Wethouder Peter de Pater en Michiel van Putten (oprichter van Wonen bij September) onthulden onder toeziend oog van alle betrokken partijen het bouwbord. Met een borrel op het bouwterrein van voormalig Villa Richmond aan de Stationsweg 102 werd de bouwperiode van het woonhuis voor ouderen met dementie feestelijk ingeluid.

Verbouw Kasteel Stoutenburg van start

Het begin is er. Na een constructief bouwteamtraject is Aannemersbedrijf Legemaat & Van Elst B.V. gestart met de ombouw van kasteel Stoutenburg naar een woonhuis van Wonen bij September met 24 appartementen.

Landgoed Stoutenburg is een unieke lokatie waar Wonen bij September een thuis neerzet voor ouderen met dementie. Het is eerst nog wat opruimen, dan restaureren en daarna herindelen met respect voor het verleden. 

 

Kasteel Stoutenburg van Utrechts Landschap naar Wonen bij September
Na verbouwing plaats voor 24 ouderen met dementie
Eerste impressies Kasteel Stoutenburg tijdens informatieavond
ARCOM presenteert tijdens informatieavond in Leusden schetsen en plannen
Abonneer op Verbouwingen